Go Skateboarding Day 2019 2019-Oct-17

Parta se sešla na dnes již legendárním streetovým fleku u Janáčkova divadla (čti na Janucci). Pro jezdce tu bylo připraveno to nejvybranější občerstvení v podobě několika bas piv. Po klasických dvouch pivečkách se mohlo začít! Jako první disciplínu jsme zvolili z důvodu strečinku game of skate. Tu po dlouhém a nelítostném boji vyhrál Váša Stavárek. Jakmile jsme uznali, že je celá parta dostatečně rozcvičená (rozuměj měli jsme v sobě čtvrtou plechovku excelentu), mohli jsme přejít k další streetovce, a to besttricku na zídce.

 

 

Tuto disciplínu bez jakejchkoliv řečí ovládl rodák ze Ždáru Martin Melichar. Poslední contest na Jandovi patřil skočce přes lavičku. Zde jsme viděli mnohé – možné i nemožné vítězství – ale placka teoreticky putovala zase do Žďáru! Tenhle jamík totiž naprosto ovládl Pepa Košťál, tohoto času žijící v Brně, avšak opět žďárskej rodák.

 

 

Po skončení streetových kratochvílí nás mohlo čekat jen jedno – závody a mejdan na #cotrminiramp v Klubu Na Dráze. Co vám budem povídat – asi žádnýho skejtra neukecáte, aby z Janáčka dojel Na Dráhu šalinou. Všichni si sborově hodili skate pod nohy a právě v tuto chvíli se strhla ta největší bitva na death race Na Dráhu. Sázkové kanceláře před startem favorizovaly Dana Tomšíčka a nemýlily se. Dan po krvavém boji s Maty Hřivnou opravdu death race vyhrál!

 

Odteď bude moje povídání obsahovat jisté nepřesnosti, jelikož atmosféra v Klubu Na Dráze udělá s vypravěčem svoje... Závod na rampě se jel ve třech heatech, z každého heatu se do finále prolouskal vždy jeden člověk. Nakonec proti sobě stáli Karel Říha, Pepa Košťál a Vašek Stavárek. Neumíte si představit, jak těžké bylo mezi klukama rozhodnout o vítězi. Nakonec si ale vavřínový věnec utrhlo místní eso a stavitel lokální rampy Karel Říha.

 

Jako jediná holčina v závodě si svoji cenu odnesla Anet Petrová! Best trick pak shrábnul za neuvěřitelný drop z handstandu do rampy slovenský punkáč Kuba Kižo.Další dění už nemůžu prozrazovat, figuruje v tom jen zničené dětské odrážedlo, bolavé slabiny Vaška Stavárka a již klasická píseň Veď mě dál cesto má.

<Back